Hemsidan / Events / Mental träning för musiker med Mimmi Hammar

Mental träning för musiker med Mimmi Hammar

Friday 18.09 kl. 15:00 - Livestream

Mimmi Hammar är trombonist, vokalist och coach i mental träning för musiker och musikstuderande. Ta del av denna virtuella föreläsning i mental träning med Mimmi för att  stärka din trygghet i ditt arbete eller studier med musik.

Mimmi Hammar säger:

“Även etablerade musiker som har jobbat professionellt i många år kan ha problem med nervositet, negativa tankar och fysiska problem som bland annat hjärtklappning och ofrivilliga darrningar i olika muskler. De här problemen gör ofta att musikern inte kan musicera/prestera på sin egen högsta nivå. Något som kan vara väldigt frustrerande. Man vet att man kan men när man väl är uppe på scenen så blir det inte alls som det kändes i övningsrummet.

Det är lätt att tro att det måste vara så här, att det inte går att förändra. Men med mental träning har det visat sig att det faktiskt går. Det går att ”programmera” om hjärnan så att den jobbar med dig och inte mot dig. Och på så vis kan du få tillgång till hela din potential som musiker. De som tränat mentalt uppskattar att de förbättrat sitt spel och sin känsla på scenen med upp till 50%. Även inom forskningen har man sett att hjärnan faktiskt omformas rent fysiskt av mental träning. Om du vill komma vidare i ditt yrkesliv som musiker, stärka din självkänsla och hitta lugnet som gör att du kan göra dig själv rättvisa så kan jag erbjuda dig en verktygslåda. Sedan är det upp till dig att använda den.”

Finansiärer/Samarbetsparter