Hemsidan / Om oss / Press

Press

Innehåll och länkar till media.

Musik & Talang erbjuder sitt innehåll digitalt i år

 

Den nordiska kongressen och festivalen Musik & Talang arrangeras för tionde året i rad, i år i digital tappning. Evenemanget har ordnats sedan 2011 och har samlat musikstuderande, branschaktiva i Finland och Norden samt internationella toppnamn i Vasa under september månad för att mötas och diskutera aktuella ämnen inom branschen, skapa nya professionella nätverk samt njuta av livemusik i toppklass.

I år väljer DUNK, huvudarrangör för evenemanget, att skapa en programpalett där det mesta kommer att erbjudas digitalt. Majoriteten av innehållet kommer att presenteras i september, men tanken är att också kunna dela innehåll under en längre tidsperiod.

”Vi gör justeringar i upplägget men vill ge den rutinerade besökaren det innehåll hen är van med; paneldiskussioner, mästarkurser, interaktiva workshops och intressanta keynotes, men nu helt virtuellt. Vi hoppas också att det digitala innehållet kunde nå en ny publik som inte besökt Musik & Talang tidigare”, säger evenemangets konstnärliga ledare Amie Borgar.

Arrangörerna ser det som viktigt att hitta nya möjligheter, upprätthålla kommunikationen inom branschen samt lägga grund för framsteg trots att förutsättningarna ändras.

”Det är angeläget för oss att vara en del av utvecklingen samt gå i bräschen för vad som är möjligt att göra för att stärka musiklivet i Svenskfinland. Vi har redan goda erfarenheter av interaktiva virtuella innehåll inom DUNK, så vi ser med tillförsikt fram emot årets Musik & Talang”, säger Matilda Ångerman, tf. verksamhetsledare för DUNK.

Det är ännu öppet om arrangören kommer att ordna livekonserter under årets evenemang.

”Evenemang för en publik på 500 personer är ju tillåtna nu, men vi väljer att i det här skedet följa läget i Finland samt anpassa oss efter det. Eventuellt kommer vi att kunna ordna mindre konserthelheter för att lyfta det finlandssvenska artistfältet samt erbjuda livemusik för en hungrig publik”, avslutar Borgar.

Producent för årets Musik & Talang är Jessica Mattila, verksamhetsledare på Skafferiet rf.

På frågor svarar
Jessica Mattila, jessica@dunk.fi, 044 503 0031
Amie Borgar, amie@dunk.fi, 050 352 2283
Matilda Ångerman, matilda@dunk.fi, 045 805 1790

Pressmeddelande 30 juni 2020

_________________________________________________

Bilder 2019

Festivalfotograf: Frida Lönnroos. Vänligen nämn fotografen då du använder bilderna.

Bilderna hittar du HÄR!

Bilder 2018

Festivalfotografer 2018: Frida Lönnroos och Erik Åhman. Vänligen nämn fotografen då du använder bilderna.

Bilderna hittar du HÄR!

________________________________________________________________

Paneler 2013-2017

Panelerna finns tillgängliga på Soundcloud.

Panelerna är indelade i playlists årtalsvis.

Finansiärer/Samarbetsparter