Hemsidan / Performers

Tom Stenback (FI)

Tom Stenback deltar i en exklusiv spot on-intervju på Musik & Talang

Tom Stenback är basbyggaren med hela världen som sin marknad. I närmare 20 år har han byggt handgjorda elbasar. För fyra år sedan stängde Tom orderböckerna p.g.a. den stora efterfrågan. Kunderna står på kö för en Stenbackbas, men enda sättet att få köpa en är via rekommendation. Stenback Bases finns i händerna på bl.a. Alex Al, Paul Turner, Darryl C Anders, Ben Sargeant, Scott Devine, Vashon Johnson (Miley Cyrus) och Dave Troke. Tillsammans med Ben Bergman dyker Tom Stenback in i sin filosofi runt instrumentbyggande, design, musikindustrin och varumärke. 

Följ Tom Stenback (FI) på some

Tom Stenback (FI) deltar:

Henri Vuortenvirta (FI)

Henri Vuortenvirta deltar på Musik & Talang

Henri Vuortenvirta är en musikproducent, låtskrivare och artist från Vasa. Han är förlagd av Hybrid Music UK (tidigare Sugar House Publishing) och har placerat flera låtar till artister i bla. Japan, Syd-Korea och Kina. Henri skriver och producerar även låtar samt uppträder med hans egna finlandssvenska band Bastupojkarna som upplevt framgång i hela norden med 3 milj + streams på Spotify.

Följ Henri Vuortenvirta (FI) på some

Henri Vuortenvirta (FI) deltar:

Fredi Lundén (FI)

Fredi Lundén deltar på Musik & Talang

Fredi Lundén har jobbat som A&R för Sony Music Finland i fem år och har även konsulterat Warner Finland och Universal Island Germany inom A&R. Fredi är även A&R för ett flertal artister och projektledare för Isac Elliot.

Följ Fredi Lundén (FI) på some

Fredi Lundén (FI) deltar:

Anna Engberg (SE)

Anna Engberg gästar Musik & Talang!

Anna Engberg är producent, inspelnings-, och masteringstekniker och är baserad i Stockholm. Annas produktioner rör sig obehindrat mellan akustiskt och elektroniskt, ofta med oväntade inslag och influenser, och har blivit uppmärksammade av namn som Peter Jenner (Pink Floyd) och FEMME. Hon är även aktiv som föreläsare i musikproduktion hos Vem Kan Bli Producent och SAE Institute Stockholm.

Följ Anna Engberg (SE) på some

Anna Engberg (SE) deltar:

Gustav Påhlsson (SE)

Gustav Påhlsson (FI)

Gustav Påhlsson spelar sedan 2008 i punkrockbandet BOTTLECAP från Göteborg och har turnerat flitigt under många år, inte minst genom DIY-arbete. Sedan en tid tillbaka är han också involverad i arbetet hos Westside Music Sweden som stöttar och exporterar musik från västra Sverige. Genom organisationen har också hans eget band spelat i stora delar Europa, Australien och Mexiko.

Följ Gustav Påhlsson (SE) på some

Gustav Påhlsson (SE) deltar:

Miira Holländer (FI)

Foto: Viggo Holländer

Miira Holländer deltar i diskussion på Musik & Talang

Miira Holländer är producent för Musik & Talang. Som kulturproducent har Miira en bakgrund inom projektledning, evenemangsproduktion, music management och kommunikation. Miira drivs av goda koncept och idéer och delar gärna med sig av sina erfarenheter från branschen.

Följ Miira Holländer (FI) på some

Miira Holländer (FI) deltar:

Anna-Maija Vartiainen (FI)

Anna-Maija Vartiainen deltar på Musik & Talang

Anna-Maija Vartiainen har jobbat för Musikerförbundet sedan våren 2019 som kommunikationsassistent. Anna-Maija hjälper i ärenden som berör Musikerförbundets tjänster, förmåner och medlemskap.

Följ Anna-Maija Vartiainen (FI) på some

Anna-Maija Vartiainen (FI) deltar:

Johan Börnå-Lindén (FI)

Johan Börnå-Lindén deltar på Musik & Talang

Johan Börnå-Lindén är född och uppvuxen i Närpes och började spela kontrabas som sexåring på musikunstitutet Legato. Efter det studerade han på YA! i Jakobstad och är nu nyexaminerad musiker från Musikhögskolan i Malmö där han studerat de senaste fem åren. Johan jobbar som frilansmusiker och har aktivt vikarierat i orkestrar som bland andra Helsingborgs symfoniorkester, Malmö symfoniorkester och Malmö Opera. Utöver medverkan i olika orkestrar anlitas han även till olika band och projekt på både kontra- och elbas.

Följ Johan Börnå-Lindén (FI) på some

Johan Börnå-Lindén (FI) deltar:

Johnny Åman (FI)

Johnny Åman deltar på Musik & Talang

Basisten Johnny Åman är en av de mest anlitade basisterna i Sverige och har turnerat och spelat på klubbar och festivaler i alla världsdelar förutom Antarktis. Johnny Åman har fått sin utbildning vid Musikhögskolan i Malmö, där han tog sin mastersexamen våren 2011. Våren 2018 vann Johnny en Juno-award (motsvarande Finsk grammy) för årets instrumentala jazzskiva i Kanada för skivan ”The North” som han medverkar på tillsammans med David Braid, Mike Murley och Anders Mogensen. Johnny undervisar även sedan ett antal år tillbaka på Skurups Folkhögskola.

Följ Johnny Åman (FI) på some

Johnny Åman (FI) deltar:

Crimson Peak // Lina Sandvik (FI)

Lina Sandvik representerar Crimson Peak i paneldiskussion på Musik & Talang

Crimson Peak kombinerar färgstarka röster med dallrande gitarrer och slagkraftiga trummor för att forma sitt unika, fängslande sound. Debutsingeln “Mountainside” släpptes tillsammans med en musikvideo filmad i de norska bergen, och låten vann titeln “Årets finlandssvenska låt” vid Musik & Talang 2018. Just nu är bandet aktuella med singeln ‘Come Alive’ som har hyllats i media.

På Musik & Talang representaras bandet av Lina Sandvik, som berättar om bandets nordiska miniturné som de utförde och arrangerade själva.

Följ Crimson Peak // Lina Sandvik (FI) på some

Crimson Peak // Lina Sandvik (FI) deltar:

Sofia Eklund (FI)

Fotograf: Linus Lindholm

Sofia Eklund deltar i panel på Musik & Talang

Sofia Eklund har under 10 års tid jobbat som professionell musiker i Sverige, Storbritannien och Finland. Hon har verkat som frilansande violinist i bl.a. Göteborgssymfonikerna, Göteborgsoperan och BBC National Orchestra of Wales och har under våren 2019 vikarierat i Vasa Stadsorkester.

Följ Sofia Eklund (FI) på some

Sofia Eklund (FI) deltar:

Janne Grönroos (FI)

Janne Grönroos medverkar i panel på Musik & Talang

Janne Grönroos arbetar med morgon-tv på Aftonbladet och Tv3 i Sverige. Han driver en stand up klubb i Helsingfors och ses frekvent på standupscenerna både i Helsingfors och Stockholm. Janne var tidigare programledare på Yle X3m, bland annat för morgonshowen Succémorgon.

Följ Janne Grönroos (FI) på some

Janne Grönroos (FI) deltar:

Peter Asplund (SE)

Peter Asplund (SE) ger masterclass och spelar på Musik & Talang!

Peter Asplund är en av Europas främsta trumpetare och ett stort namn inom jazzvärlden. Han har bland annat gett ut åtta album i eget namn, blivit nominerad till en Grammis och mottagit OrkesterJournalens prestigefyllda pris “Gyllene Skivan – Golden Record” för två av sina album, Lochiel’s Warning och Asplund Meets Bergstein. Under åren har Peter spelat med majoriteten av stora namn inom svensk musik och en imponerade lista musiker av den internationella eliten, bland andra Patti Austin, Herbie Hancock, Nils Landgren, Diana Krall, Esbjörn Svensson och Monica Zetterlund. Han är även en eftertraktad pedagog, har fungerat som trumpetlärare på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm under flera år och håller kontinuerligt mästarklasser runt om i Sverige.

Följ Peter Asplund (SE) på some

Peter Asplund (SE) deltar:

Sebastian Fagerlund (FI)

Foto: Simon van Boxtel

Sebastian Fagerlund (FI) deltar i panel på Musik & Talang

Sebastian Fagerlund (f. 1972) har etablerat sig som en av sin generations mest framstående tonsättare i Europa. Viktiga aspekter i Fagerlunds arbete är hans intresse för storskaliga former och en djup tro på musiken som uttryck för livets stora frågor och existentiella erfarenheter. I sin beskrivning av Sebastian Fagerlunds musik skrev BBC Music Magazine att den uppvisar ”obegränsade tekniska resurser som står i en betydande fantasis tjänst”.

Med en given känsla för virtuos instrumentation och solitt musikerskap i alla sina verk skapar han musikaliska dramer där ett kraftfullt uttryck kombineras med intensitet och kommunikationsvilja, liksom en mottaglighet för olika musikaliska traditioner. Ledande orkestrar, dirigenter och musiker runt om i världen har beställt och framfört Fagerlunds musik. Hans verkförteckning omfattar allt från opera till kammarmusik och soloverk.

Följ Sebastian Fagerlund (FI) på some

Sebastian Fagerlund (FI) deltar:

Selen Özan (SE)

Selen Özan (SE) deltar i panel på Musik & Talang!

Selen Özan är en oberoende producent, kompositör, arrangör och sångare från Stockholm. Hon nominerades nyligen till det prestigefyllda priset Denniz Pop Awards i kategorin ”Rookie Producer / Songwriter” och har samarbetat med bland andra Miriam Bryant, Veronica Maggio och Marina Abramovic. Förutom att skriva och producera låtar för artister arbetar hon också med filmmusik och driver studiokollektivet Oda Studios som hon grundade 2017. Selen medverkar i dokumentären Wild Dogs som visas i Dramasalen på Musik & Talang.

Följ Selen Özan (SE) på some

Selen Özan (SE) deltar:

Sarah Klang (SE)

Foto: Märta Thisner

Sarah Klang spelar och deltar i en exklusiv spot on-intervju på Musik & Talang

Sarah  Klang svepte  som  en  orkan  över  det  svenska  musiklivet  förra  året  med  sorgsna  och storslagna  sånger  om  brusten  kärlek. Musiken är pop influerad av amerikansk country. Albumet  Love  In  The  Milky  Way,  där  hon  med  sin magnifika röst framkallade en drömsk värld, var en debut som inte gick någon förbi. Med albumet mottog hon en Grammis för Årets alternativa pop. Sarah Klang är aktuell med singeln New Day Coming som släpptes i maj och i oktober väntar släppet av hennes andra album, Creamy Blue.

Följ Sarah Klang (SE) på some

Sarah Klang (SE) deltar:

Sound Collective of Finland

Sound Collective of Finland deltar på Musik & Talang

Sound Collective of Finland ordnar musikläger för tjejer, icke-binära och transungdomar år 2019. Arbetsgruppen grundades av musikerna Ida Boucht och Jenny Lahtinen i samarbete med finskspråkiga Girls Rock! Finland och svensspråkiga Rock Donna. Verksamheten grundar sig på tvåspråkighet och möten över språkgränserna. Sound Collective of Finland samlar musiker och musikmakare tillsammans internationellt över språkgränser och uppmuntrar unga att prova på, börja och fortsätta med musiken. Musiken gör oss starka tillsammans!

Följ Sound Collective of Finland på some

Sound Collective of Finland deltar:

Rie (FI)

Gruppen Rie (FI) spelar på folkmusikkvällen på O’Malley’s på Musik & Talang

Rie är en grupp som spelar finlandssvensk folkmusik bestående av traditionella österbottniska folkliga låtar och nya kompositioner i folklig stil. Ries musik är starkt anknuten till den folkliga dansen, lyssnaren kan gärna ta sig en svängom under konserten eller bara sätta sig ner och lyssna och njuta av lekfulla arrangemang.

Följ Rie (FI) på some

Rie (FI) deltar:

julia clara (AX)

Artisten julia clara spelar på Musik & Talang

julia clara är den Stockholmsbaserade ålänningen som har turnerat runt Sydamerika, spelat i Taipei och fått sin debutsingel still dancing placerad som Netflix-soundtrack. Artisten, låtskrivaren och producenten skapar bombastiskt minimalistiska låtar, med målet att varje låt ska vara en egen liten värld, i ett eget universum. Under sommaren har hon släppt två singlar samt spelat på festivaler såsom Popaganda och Down By The Sauna. På Musik & Talang kommer hon att bjuda på ett avskalat liveset med en ensam elgitarr. Just nu sitter julia clara i studion och jobbar på ny musik – som planeras att släppas i slutet av året.

Följ julia clara (AX) på some

julia clara (AX) deltar:

The Heartbeat Band (FI)

Foto: Andreas Haals

The Heartbeat Band spelar på Ritz på Musik & Talang

Heartbeat Band är känt för deras melankoliska och lågmälda sound och inte minst för de två solisterna Felicia Eriksson och Marcus Granfors. ”Det är dimmigt, det är natt och pickupen ni kör har en högst tvivelaktig last” var mantrat i studion på Gotland i somras då bandet tillsammans med den svenska producenten Tobias Fröberg spelade in det som ska bli ett nytt album. Fröberg är känd för att ha jobbat med till exempel Ane Brun, Frida Hyvönen, Lisa Ekdahl och Tomas Andersson Wij. På Musik & Talang kommer Heartbeat Band att premiärspela en rad nya låtar från den kommande plattan.

Följ The Heartbeat Band (FI) på some

The Heartbeat Band (FI) deltar:

Julia-Sofie (FI)

Artisten Julia-Sofie spelar på öppningen av Musik & Talang 2019

“En grym låtskrivare” lät beskrivningen av Julia-Sofie som släppte sin debutsingel tidigare i sommar. Nu är hon igen aktuell i höst med nytt singelsläpp. Julia-Sofie skriver pop med texter som beskriver tonårslivet. Julia-Sofie samarbetar med Oskar Nyman från Stockholm kring studioproduktionen och Ben Bergman producerar live från i höst med avstamp på Musik & Talang 2019.

Följ Julia-Sofie (FI) på some

Julia-Sofie (FI) deltar:

Annika Oksanen (FI)

Foto: Markus Paajala

Annika Oksanen (FI) deltar på Musik & Talang

Annika Oksanen har arbetat inom musikbranschen i tio år och har erfarenhet av olika organisationer och positioner, allt från produktion till marknadsföring. Hon har även arbetat några år i USA för den internationella artisten Cat Power. Nu är Oksanen snart inne på sitt tredje år på Live Nation Finland, där hon jobbar som promotor och agent för inhemska artister.

 

Följ Annika Oksanen (FI) på some

Annika Oksanen (FI) deltar:

Hanna Nordenswan (FI)

Hanna Nordenswan (FI) är moderator på Musik & Talang

Hanna Nordenswan är journalist och dokumentärfilmare. Hon har arbetat både inom radio, film och som frilansjournalist på tre olika kontinenter och jobbar just nu med flera olika poddar.

Följ Hanna Nordenswan (FI) på some

Hanna Nordenswan (FI) deltar:

Petter Näse (FI)

Foto: Aja Lund

Petter Näse (FI) deltar på Musik & Talang

Petter Näse är musiker och producent. Som gitarrist spelar han bland annat med The Heartbeat Band, CajsaStina Åkerström och Jack Vreeswijk. Som producent har han jobbat med till exempel Erato, Månskensbonden och Frida Andersson. Petter har också gett ut musik under eget namn och håller just nu på med ett kommande soloalbum.

Följ Petter Näse (FI) på some

Petter Näse (FI) deltar:

Vicky O’Neon (FI)

Vicky O’Neon (FI) deltar på Musik & Talang

Vicky O’Neon är trumslagare, artist och medgrundare av föreningarna Rock Donna och Girls Rock London. Hon flyttade för tio år sedan till London för att studera populärmusik med slagverk som inriktning. Sedan dess jobbar hon som professionell trumslagare, percussionist och pedagog. Hon har jobbat med artister som Hans Zimmer, Clean Bandit och Zara Larsson och delar med sig av sina erfarenheter i årets sommarpratare på Radio Vega. Vicky arbetar för tillfället på sitt debutalbum samt skriver musik med det nyskapade bandet Kings Daughters tillsammans med Brian May. Vicky håller även på att lansera en trumshow med fem coola kvinnor some heter Lipstix.

Följ Vicky O’Neon (FI) på some

Vicky O’Neon (FI) deltar:

Finansiärer/Samarbetsparter