Hemsidan / Performers / Divinity Roxx (USA)

Divinity Roxx (USA)

Divinity Roxx har spelat med världsstjärnor som Beyoncé och släppt hyllade soloalbum. Nu kommer hon till Musik & Talang för en exklusiv intervju och håller en masterclass!

Divinity Roxx fann sin passion för basen under sina journalistikstudier vid University of California, Berkeley. Karriären som basist tog fart efter ett basläger under ledning av Victor Wooten som bjöd henne med på sin turné. Divinity har turnerat med K-pop bandet 2NE1, spelat med bland andra B.o.B, Patti Labelle, Kelly Rowland, Erykah Badu och Beyoncé, i över fem år. Under åren som bandmedlem för Beyoncé har hon bland annat spelat i tv-shower som The Grammy’s, The Ophra Winfrey Show och Saturday Night Live samt spelat för Barack Obama i Vita huset.

Även om Divinity spelat med världsstjärnor, är det som soloartist som hennes skicklighet som artist kommer till sin rätt. År 2012 släppte hon albumet ”The Roxx Boxx Experience” och uppmärksammades för sitt unika sound, en funkig fusion mellan hip-hop och rock. År 2016 släppte Divinity soloalbumet ”ImPossible” som också blev hennes stora genombrott som soloartist. Divinity frontar sitt band med bas, rap och sång.

År 2016 fick Divinity Independent Music Award’s pris för ”Best Spoken Word”. I sommar beger hon sig ut på turné i USA.

Följ Divinity Roxx (USA) på some

Divinity Roxx (USA) deltar:

Finansiärer/Samarbetsparter

Anmäl dig till höstens höjdpunkt! Anmäl dig